Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «عصر ایران»
2024-05-08@19:29:01 GMT

باید از اسنپ دفاع کنیم

تاریخ انتشار: ۳ تیر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۴۱۶۷۱۸۹

سلیمان محمدی در هفته نامه حمل و نقل نوشت:

1- در روزهای اخیر و پس از حواشی ایجادشده برای شرکت اسنپ، برخی از دوستان و همکاران می‌پرسیدند «شما که منتقد سیاست‌های صنفی اسنپ هستید چرا درباره موضوع اخیر –بحث حجاب یک مسافر و عملکرد راننده اسنپ- سکوت کرده‌اید؟» طبیعتا این دوستان انتظار داشتند عملکرد این شرکت را نقد کرده یا حداقل راوی ماجرا باشیم و سکوت نکنیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مسئله از این قرار بود که یک راننده اسنپ که ظاهرا بعدها مشخص شد چندان راننده معمولی هم نیست، مدعی شد به دلیل بدحجابی یک مسافر، «آتش به اختیار» عمل کرده و او را میانه راه پیاده کرده است. مسافر اعتراض و اسنپ عذرخواهی اولیه کرد. تا اینجای ماجرا طبیعی است. اما در کمتر از 24 ساعت راننده معمولی اسنپ سر از تلویزیون درآورد، اسنپ موضع‌گیری متفاوتی کرد، مسافر هم ابراز پشیمانی و از راننده عذرخواهی کرد و درنهایت هم مسافر برای نشان‌دادن تنبهش مهمان راننده شد و چند کتاب هدیه گرفت و عکسی هم به یادگار از این دیدار منتشر شد! حالا موجی راه افتاده و از چپ و راست، کاربران اسنپ را از روی گوشی خود پاک می‌کنند؛ یک عده در دفاع از حقوق مسافر و عده‌ای در دفاع از اقدام راننده! اما ما؛ طبیعتا موضع ما درباره مسئله حقوق صنفی رانندگان اسنپ کماکان انتقادی است ولی در این مسئله مشخص به نظر می‌رسد مجموعه و برند اسنپ قربانی یک شرایط تحمیلی شده است. شرایطی نه‌چندان طبیعی که همه غرق در حواشی آن شده و کسی به این مجموعه به‌مثابه یک «کسب‌وکار» و آسیب‌های وارده به آن، توجهی نمی‌کند. در چنین وضعیتی حتما ما از حوزه تخصصی در مقابل فشارهای ناروا دفاع می‌کنیم.

2- تاکنون بارها در همین ستون درباره تأثیرگذاری سیاست بر حوزه تخصصی سخن گفته‌ایم. آفتی که باعث می‌شود امور تخصصی از ماهیت خود دور شده و حوزه سیاسی برای آن تصمیم‌گیری کند. اما متأسفانه این همه ماجرا نیست و در جامعه آنومیک ما، سیاست در بندبند وجود همه اجزای جامعه رسوخ کرده و شخصی‌ترین رفتارها هم سیاسی شده و یا سیاسی تفسیر می‌شوند. خطر این وضعیت زمانی عیان می‌شود که این سیاست‌زدگی به جزئی‌ترین بخش‌های خدمات تخصصی رسیده و آن را تحت تأثیر خود قرار می‌دهد. در این شرایط است که وقتی راننده‌ای بدون اعلام پایان سفر، دختر جوانی را در اتوبان رها می‌کند چون به ادعای او بدحجاب بوده است، به‌عنوان یک قهرمان تقدیر شده و شرکت خدمات دهنده هم به‌اجبار یا به اختیار از چنین حرکتی دفاع کرده و خود را در برابر موج انتقاد کاربرانش قرار می‌دهد. قطعا تا همین جای بحث ما هم از سوی گروهی با اتهام بی‌اهمیت جلوه دادن حجاب روبرو می‌شویم که حجاب امری جزئی و شخصی نیست و انتقاد به راننده به معنای ایستادن در برابر حجاب و قوانین است، اما در ادامه خواهیم دید که نتیجه چیز دیگری است.

متأسفانه همین دوگانه خوب و بد بود که به‌سرعت در شبکه‌های اجتماعی هم شکل گرفت و عده‌ای تحت عنوان «ارزشی» از راننده دفاع کرده و تعدادی با عنوان «آزادی‌خواه» جانب مسافر را گرفتند و اسنپ هم هرچند ابتدا سعی کرد موضع میانه‌ای بگیرد اما به‌اجبار یا اختیار نتیجه چیز دیگری شد.

3- حالا راننده‌ای که به گفته خودش «آتش به اختیار» عمل کرده، موردتقدیر واقع می‌شود و حرکتی اجتماعی هم در حمایت از او شکل می‌گیرد و اسنپ هم به دلیل اجرای قانون از او تقدیر می‌کند. این مسئله تا زمانی که چالشی میان راننده و مسافر و درنهایت اسنپ بود، می‌توانست با اعمال همان قانون موردنظر یک اپلیکیشن با آن برخورد و حلش کرد. اما حالا که به یک امر عمومی با دوگانه ارزش و ضد ارزش تبدیل شده است؛ بدیهی است که باید انتظار شکل‌گیری الگویی با همین شمایل را داشت. اینجاست که آفت سیاسی‌شدن یک مسئله شخصی و حرفه‌ای خود را نشان می‌دهد. اگر همه آسیب‌های واردشده به مسافر و برند را کنار بگذاریم؛ گوشه‌ای از آسیب‌های عمومی این پدیده را در چند سؤال می‌توان مطرح کرد. اگر یک جنایتکار یا متخلف یا دزد و... به‌زعم خودش «درست» عمل می‌کرد و به یک دختر جوان مانده در میانه اتوبان آسیبی می‌رساند، آیا آقای راننده کماکان با افتخار از آتش به اختیار بودنش دفاع می‌کرد؟ آیا کسی غیر از راننده‌ای که یک سفر را نیمه‌تمام رها کرده متهم بود؟ اگر همین امروز مسافری ناپدید شود و راننده ادعا کند به دلیل بی‌حجابی او را میانه راه رها کرده چه باید کرد؟ از او تقدیر کرد؟ شرکت او را تشویق کند؟ اصلا چه کسی می‌تواند ثابت کند آن فرد با حجاب بوده یا خیر؟ رها شده یا اتفاقی برای او افتاده است؟ راننده راست می‌گوید یا دروغ؟ یا اصلا داستان را اینقدر جنایی نکنیم، اگر راننده‌ای به هر دلیل از مسافرش -حتی با حجاب کامل- خوشش نیامد یا به هر دلیلی خواست او را پیاده کند و مدعی شد او بی‌حجاب بوده تکلیف چیست؟ چه کسی می‌تواند این ادعاها را راستی آزمایی کند؟ اینها تنها بخشی از سؤالات و آسیب‌های ناشی از سیاسی‌شدن این‌چنینی امور است؛ سؤالاتی که بیش از هرکسی اکنون ذهن مدیران اسنپ را به خود مشغول کرده است که در روزهای آتی چطور با این مسئله برخورد کنند. به‌این‌ترتیب می‌رود تا یک مسئله جزئی -بین یک مسافر و راننده- به بحرانی امنیتی تبدیل شود.

4- این سخنان به‌هیچ‌عنوان به معنای تأیید رفتار احتمالی «غیرقانونی» مسافران نیست، چراکه در دنیای مدرن وقتی یک شهروند قواعدی را برای استفاده از یک خدمات می‌پذیرد ملزم به رعایت آن است، حال این قاعده رعایت حجاب باشد یا هر چیز دیگری. بنابراین ورای ارزش‌گذاری باید گفت هر کاربری ملزم به رعایت قوانینی است که پذیرفته؛ پس بحث دفاع از رعایت‌نکردن یک قانون نیست، بلکه نحوه برخورد با چنین مسئله‌ای است که می‌رود به یک بحران تبدیل شود. در غیر اینصورت با فرض زیر پا گذاشتن قانون، اسنپ می‌توانست عضویت مسافر و راننده را تا بررسی شرایط تعلیق کند.

5- حتی اگر همه داستان همان‌طور باشد که راننده ادعا کرده و «ما» ی نوعی هم با این برخورد سلبی موافق باشیم، متأسفانه برخورد با این مسئله آنقدر ناشیانه و با کج‌سلیقگی صورت گرفت که حتی اگر قرار بود یک نفر با شنیدن و دیدن این داستان تحت تأثیر قرار گرفته و رفتارش را تغییر دهد، به نتیجه‌ای عکس آن بدل شد. ظاهرا دست‌اندرکاران این ماجراها هنوز به قدرت شبکه‌های اجتماعی پی نبرده و گمان می‌کنند تنها آن چیزی که آنها می‌خواهند و منتشر می‌کنند دیده می‌شود. در دوره‌ای که هر شهروند با گوشی موبایلش یک رسانه است، نمی‌توان با انتشار دو پست از سوی مسافر و اسنپ همه مسئله را حل کرد. در این شرایط است که برآیند یک ملاقات که قرار است نشان‌دهنده یک رفتار با رأفت و رحمانی‌دادن هدیه راننده به مسافر- باشد، با کج‌سلیقگی تمام همه آنچه در ذهن مخاطب باقی می‌گذارد چشمان مضطرب دختر جوان و دست‌های مچاله شده مادرش در دستکش‌های سیاه است.

6- ورای تمام حواشی و هزینه‌های معنوی این ماجرا به‌ویژه برای مسافر و خانواده‌اش که قطعا جبران‌پذیر نیست، این ماجرا حواشی مادی هم داشته است. عده‌ای زیادی که گاهی ادعا می‌شود تا 20 هزار نفر هستند، برنامه اسنپ را در اعتراض به برخورد این شرکت به‌ویژه با مسافر حذف کرده‌اند. آیا دستگاه مجری این جریان حاضر است این زیان را تخمین زده و جبران کند؟ کدام سرمایه‌گذار خارجی و حتی داخلی در چنین شرایطی رغبت می‌کند در کشور ما سرمایه‌گذاری کند؟ چه کسی می‌تواند تضمین بدهد ماجرای مشابهی همین چند روز دیگر برای اسنپ یا هر بخش خصوصی دیگری پیش نمی‌آید و همه سرمایه اجتماعی و مادی آن شرکت هوا نمی‌شود؟ اینجاست که باید خطر سیاست زدگی در امور تخصصی را هشدار داد و همه از قربانی چنین پدیده‌ای دفاع کنیم تا نباشد آن روزی که ...

منبع: عصر ایران

کلیدواژه: اسنپ دفاع

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.asriran.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «عصر ایران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۱۶۷۱۸۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فرودگاه شهید بهشتی سالانه ظرفیت پذیرش ۲ میلیون مسافر را دارد

مدیرکل فرودگاه‌های استان اصفهان گفت:ترمینال پروازهای داخلی با فضایی معادل ۱۲ هزار مترمربع، در طول سال ظرفیت پذیرش ۲ میلیون مسافر را دارد و ما به طور معمول در سال‌های اخیر بین یک میلیون و ۲۰۰ هزار مسافر تا یک میلیون ۵۰۰ هزار مسافر را پذیرش کرده‌ایم. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اصفهان، ابوذر ضیایی پیش از ظهر امروز در نشست صمیمانه با خبرنگاران و اصحاب رسانه استان اصفهان، به تشریح جایگاه فرودگاه در حوزه حمل و نقل پرداخت و اظهار داشت: هر کدام از فرودگاه‌های فعال در سطح کشور، یک متولی دارند و تحت نظارت آن دستگاه فعالیت می‌کنند، به طور مثال حدود هشت یا نه فرودگاه داریم که زیر مجموعه وزارت نفت به حساب می‌آیند و پروازهای نفتی در آن فرودگاه‌ها انجام می‌شوند؛ تعداد دیگری از فرودگاه‌ها مثل فرودگاه جزیره کیش و قشم مستقیما زیر نظر منطقه آزاد اداره می‌شوند و بر خی از فرودگاه‌ها تنها فعالیت نظامی دارند و توسط نیروهای مسلح اداره می‌شوند.

وی افزود: حدود 56 فرودگاه کشور از جمله فرودگاه شهید بهشتی اصفهان زیر نظر شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی ایران فعالیت می‌کنند و  بر اساس اساسنامه و ماموریتی که دارند، فعالیت می‌کنند. البته فرودگاه امام خمینی (ره) در قالب شهر فرودگاهی به طور مستقیم زیر نطر وزارت راه و شهرسازی فعالیت می‌کند.

مدیرکل فرودگاه‌های استان اصفهان با بیان اینکه در سطح کشور 9 فرودگاه بین‌المللی داریم که بصورت 24 ساعته آمادگی پرواز داخلی و بین‌الملی را دارند، گفت: فرودگاه شهید بهشتی اصفهان یک فرودگاه بین‌المللی و مشترک با پایگاه هشتم شکاری نهاجاست و زیر نظر شرکت فرودگاه‌های کشور فعالیت می‌کند و براساس رسالتی که داریم، وظیفه ما در حوزه راه و شهرسازی، ایجاد زیرساخت و ارائه خدمات فرودگاهی و ناوبری هوایی ایمن، کارآمد و اقتصادی است و با توجه به معیارهای ملی و بین‌المللی، وظیفه داریم که در صنعت هوانوردی و حمل و نقل هوایی استمرار خدمت‌رسانی مطلوب، ایمن و مطمئن را ایجاد کنیم.

وی ادامه داد: مهم‌ترین وظیفه ما راهبری، مدیریت، نگهداری و توسعه فرودگاه‌ها و سامانه‌های هوایی است و مدیریت کل ترافیک هوایی کشور را بر عهده داریم و در این راستا محدوده ترافیکی فرودگاه شهید بهشتی یکی از پیچیده‌ترین محدوده‌های ترافیک هوایی کشور است.

ضیایی در بخش دیگری از سخنانش به پیشینه فرودگاه اصفهان اشاره کرده و گفت: فرودگاه اصفهان در سال 1308 در محدوده کوه صفه قرار داشت و از سال 1361 به محل فعلی منتقل شد؛ بسیاری از مسیرهای پروازی(داخلی و خارجی) از فراز و یا مجاورت فرودگاه شهیدبهشتی اصفهان عبور می‌کند و در حوزه‌های گردشگری، خدمت‌رسانی؛ مدیریت بحران و پدافند غیرعامل نقش ویژه‌ای در کشور دارد.

فرودگاه اصفهان معین فرودگاه‌های مهرآباد و امام است

وی با بیان اینکه فرودگاه اصفهان، در مرکز کشور برای فرودگاه‌های امام و مهرآباد، فرودگاه معین است، گفت: اگر در این دو فرودگاه مشکلی به وجود آید و پروازی قادر به فرود در این دو فرودگاه نباشد، به فرودگاه اصفهان منتقل می‌شود؛  فرودگاه شهید بهشتی اصفهان در مقایسه با اکثر فرودگاه‌های طراز اول استان زیرساخت مناسبی دارد و به عنوان فرودگاه احتیاطی بسیاری از پروازها(داخلی و عبوری) به شمار می‌آید.

مدیرکل فرودگاه‌های استان اصفهان با بیان اینکه فرودگاه شهید بهشتی دو باند پروازی استاندارد به طول چهار و 397 متر است و از نظر استقامت از جمله بهترین باندهای فرودگاهی کشور به شمار می‌رود و در همین دهه اخیر روکش شده و برای فرود و برخاست پروازها هیچ گونه مشکلی وجود ندارد. همچنین ما در فرودگاه اصفهان 20 موقعیت پارک استاندارد را داریم که امکان افزایش ظرفیت تا 40 پارک( به صورت غیر استاندارد) وجود دارد.

وی تاکید کرد: فرودگاه شهید بهشتی موظف به ارائه سرویس ناوبری است و در این راستا تجهیزات کمک ناوبری و نظارتی،ارتباطی، هواشناسی و تجهیزات امداد و نجات بروزی داریم و خوشبختانه به سامانه رادار مجهز هستیم و مهم‌ترین مزیت این سرویس، ارتقای ضریب ایمنی پروازها و استفاده بهینه از فضا است.

ظرفیت پذیرش بیش از یک میلیون مسافر خارجی را داریم

ضیایی  با بیان اینکه فرودگاه شهید بهشتی اصفهان مجهز به سامانه‌های فرود و هواشناسی RVR است، گفت: وجود این سامانه باعث شده که حداقل دید برای پرواز ورودی در فرودگاه شهید بهشتی اصفهان به 550 متر برسد و در این زمینه جزو چهار فرودگاه برتر کشور هستیم. همچنین  در فرودگاه اصفهان دو ترمینال داریم و ترمینال پروازهای داخلی با فضایی معادل 12 هزار مترمربع،در طول سال ظرفیت پذیرش 2 میلیون مسافر را دارد و ما به طور معمول در سال‌های اخیر بین یک میلیون و 200 هزار مسافر تا یک میلیون 500 هزار مسافر را پذیرش کرده‌ایم.

وی ادامه داد: ترمینال پروازهای خارجی فرودگاه شهید بهشتی حدود 15 هزار مترمربع فضا دارد و با توجه به بیشتر و پیچیده‌تر بودن فرآیند پذیرش مسافر در پروازهای خارجی، سالانه ظرفیت پذیرش یک میلیون و 250 مسافر را دارد و ما سال گذشته حدود 270 هزار پذیرش داشتیم.

دلیل تاخیر 6 ماهه در انتشار آمار عملکرد فرودگاه‌ها چیست؟تاخیر در سه پرواز فرودگاه اهواز به دلیل وقوع گرد و غبار

فرودگاه اصفهان جزو چهار فرودگاه دارای ترمینال بار کشور است

مدیرکل فرودگاه‌های استان بیان داشت: فرودگاه شهید بهشتی جزو چهار فرودگاه کشور است که ترمینال بار هوایی دارد و همه ارگان‌های دخیل در موضوع صادرات و واردات در پنجره واحد این ترمینال مستقر هستند.

ضیایی تاکید کرد: البته در حال حاضر  کلیت پروازهای ما مسافری هستند و برای پروازهای باری محدودیت وجود دارد اما پیگیری‌های خوبی در این مورد انجام شده و حدود دو هفته قبل ممیزان هواپیمایی قطر از ترمینال بار فرودگاه اصفهان بازدید کردند و به شروع صادرات بار به قطر خوشبین هستیم. ترمینال بار فرودگاه اصفهان با اتحادیه کشاورزی اتاق بازرگانی قرارداد دارد و از طریق اتاق و مدیریت استان اصفهان پیگیری‌های خوبی در حال انجام است و امیدواریم که امسال ترمینال بار به رونق سال 99 برگردد.

مدیرکل فرودگاه‌های استان اصفهان در پاسخ به سئوالات خبرنگاران پیرامون نحوه و چگونگی بررسی سوانح هوایی گفت: بررسی سوانح تنها بر عهده سازمان هواپیمایی کشور است و اطلاعات این سوانح با تایید شورای عالی امنیت ملی منتشر می‌شود و ما به آن دسترسی نداریم.

فرودگاه اصفهان 18 مسیر پرواز داخلی دارد

ضیایی در بخش دیگری از سخنانش به پروازهای داخلی فرودگاه شهیدبهشتی پرداخت و اظهار داشت: فرودگاه اصفهان در 18 مسیر پرواز داخلی و 6 مسیر پرواز خارجی به شهرهای دوحه، کویت، دبی، استانبول، نجف و مسقط دارد؛ همچنین در طول ماه حدود 17 تا 20 شرکت هواپیمایی داخلی در فرودگاه اصفهان پرواز دارند و به طور میانگین روزانه 40 پرواز داخلی(ورود، خروج) در فرودگاه انجام می‌شود.

وی ادامه داد: همچنین در حال حاضر پروازهای چهار شرکت خارجی ترکیش،  قطر ایروبز، ایرلاین دبی و العراقیه در فرودگاه اصفهان انجام می‌شود و در حال حاضر روزانه بین 8 تا 10 پرواز خارحی(ورود، خروج) از فرودگاه اصفهان انجام می‌شود.

انتهای پیام/170/.

دیگر خبرها

  • گرفتاری‌های ما در چه چیزی ریشه دارد؟
  • پیش‌بینی غم‌انگیز راسل از آینده مرسدس
  • فرودگاه شهید بهشتی سالانه ظرفیت پذیرش ۲ میلیون مسافر را دارد
  • ریشه و علت گرفتاری‌ها در چیست؟
  • افزایش بیش از ۱۲ درصدی تردد مسافر از پایانه های مرزی آذربایجان غربی در فروردین ماه 
  • ارائه خدمات فرودگاهی به ۳ هزار و ۲۰۰ مسافر در روز
  • افزایش بیش از ۱۲ درصدی تردد مسافر از پایانه‌های مرزی آذربایجان‌غربی
  • همیلتون: هدف من همیشه برنده شدن است
  • تردد ۶ هزار کامیون خارجی از  مرز نوردوز
  • داوران ایرانی مسافر ریاض شدند